SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertSpellemannpris til Nils Økland Band

Spellemannpris til Nils Økland Band

Det har tikket inn mange gratulasjoner etter at det ble klart at bandet vant prisen for albumet «Lysning» i kategorien «Åpen klasse».

Nils Økland har vært nominert flere ganger, og vant også en Spellemannpris på 80-tallet med et annet band.

-Jeg husker at jeg fikk en melding fra en kollega i Balkansemblet. Vi fikk spellemannspris i 1984. Da var det veldig stort. Men også veldig rart. Vi konkurrerte mot Ole Paus og Kjetil Bjørnstad. Det blir jo om du liker kjøttkaker eller reker best. Sånn er det jo med alle konkurranser i musikk. Men det er jo hundre år siden, sier Økland.

Han sier at det er veldig gøy at de vant. Hva en betyr det for en artist å vinne Spellemannpris i dag?

-Det å være nominert, det har jeg vært noen ganger, og det merker en jo at har noe å si. Men jeg er ikke så sikker. Kanskje man får noen flere konserter, sier han, og legger til:

-Det som i hvert fall er viktig er at jeg føler at jeg har lyst til å fokusere veldig mye på det bandet. Det er fantastiske musikere jeg jobber med. Det hadde vi jo tenkt før Spellemannsprisen, men jeg merker jo at det gir et lite løft. Når du da skal si til en arrangør at vi gjerne vil komme og spille er det greit å nevne at vi akkurat har vunnet Spellemannsprisen. Om det har noe å si, vet jeg ikke, sier han.

Musikerne, som han beskriver som «blant de aller beste som finnes», har han nylig avsluttet en Vestlandsturné med. De skal også spille på blant annet Nattjazz og Balejazz, og jobber også med konserter i Danmark og England.

Økland har også, som vanlig, flere prosjekter han jobber med om dagen. Hør hele intervjuet med Økland over.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no