SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertSkykaprer nyter felleskapet

For Frode Stautland Danielsen og bandet han fronter, Skykaprer, er det det plan B som gjelder når albumet «Fortell» skal lanseres 18. september. – Jeg bor i København, og resten av bandet holder til på Østlandet, og slik situasjonen blir det ingen releasekonsert foreløpig. Albumet kommer først digitalt, og jeg håper vi i hvert fall kan få til en liten konsert på Shabby i januar når albumet kommer ut på vinyl, sier haugesunderen som har bodd i København siden 90-tallet.

Musikerne er de samme Stautland spilte med mens han bodde i Oslo før han flyttet til København. – Når har vi det til felles at ungene er voksne, og vi kan bruke mer tid på musikk. Flere i bandet spiller på heltid, så vi må planlegge for å få kabalen til å gå opp. Vi setter større pris på fellesskapet nå, og det å kunne skape noen sammen gir mer enn å sitte for seg selv, sier Stautland som har med gjester på albumet. På «Hvis du tror jeg har glemt deg» synger han duett med Elin Furubotn, og Tom Roger Aadland spiller gitar på «Farvel».  Albumet inneholder også låten «Overvinne alt» som gikk til topps på Radio102 Topp40 i august.

 

 

Del på:

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no