SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertSang hun virkelig det??

Sang hun virkelig det??

…Ja, det gjorde hun faktisk. Og her er forklaringen:

Hilde Selvikvåg fra Bryne gjør det godt som artist om dagen, og tar det med godt humør at vi har oppdaget et aldri så lite avvik i hennes nyeste låt. «Janei» spilles jevnlig her på Radio 102, og er inne på vår Topp 40-liste.

I denne låten synger Selvikvåg gjentatte ganger; «Æg vil ha deg med meg!» Men observante radiofolk som vi er, har vi oppdaget at hun ved en anledning faktisk synger; «Æg vil ha meg med deg!», noe som jo utvilsomt gir tekstlinjen en helt annen, og litt mer pikant, betydning.

For å komme til bunns i dette tok vi rett og slett og ringte opp Selvikvåg og gjorde opptak av det hele. Hun fikk raskt en mistanke og var relativt lattermild da hun forklarte bakgrunnen for denne ene avvikende tekstlinja.

– Du er faktisk den første som har lagt merke til det, svarer Selvikvåg, som fikk en mistanke med en gang vi ringte.

Det aktuelle klippet og hele forklaringen fra den blide sangfuglen fra Bryne hører du innslaget over.

 

Hilde Selvikvåg spiller mange konserter om dagen, og er klar for Rootsen i Vikedal i sommer. Der står hun på scenen lørdag 15. juli.

– Jeg spilte der også for to år siden, da i en kirke. Det kan jeg vel ikke med tekster som dette, så derfor blir det i teltet denne gang, spøker Selvikvåg.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no