SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertPodsoll er jordnære karer

Podsoll er jordnære karer

Bandet Podsoll oppsto på lærerhøyskolen på Stord for vel 20 år siden, og etter et par bytter av medlemmer består trioen av Odd Erik Egge (vokal og gitar), Arne Haugen (trommer) og Anders Lunde (bass). Samtlige er fra Vindafjord, men Egge bor med familien i Sauda der han er faglærer idrett på Sauda Videregående skole. – Podsol er navnet på en jordprofil som er svært vanlig i Norge, og vi er passe jordnære folk, men vi la på en ekstra «l» for at det skal svinge litt mer, sier Egge. Bandet har i årenes løp spilt coverlåter på ulike arrangementer, men i 2020 ble det på grunn av korona ikke noen livejobber. – Isteden spilte vi inn et par egne låter i ABC studio og holder på med en tredje, sier Egge.

Du hører «Sjakkmatt» til slutt i innslaget. På den låten spiller Nils Halleland elgitar og Rune Rødne piano mens Kjetil Ulland er produsent.

 

Foto: Podsoll

Del på:
Rangér denne artikkelen

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no