SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertNådeløst oppgjør med Haugesund

Nådeløst oppgjør med Haugesund

Etter flere år med rusproblemer brøt Stian Tramas Nesheim med venner og nettverk, og for fem år siden reiste han fra Haugesund. Han haiket nedover i Europa og endte til slutt opp i Malaga der han også bodde med foreldrene i deler av oppveksten. Nå har den 37-årige rapperen byttet ut engelsk med dialekt, og i låten «Neri hålå (neri Haugesund)» tar han et oppgjør med hjembyen der han i perioder var tungt inne i narkomiljøet. – Jeg satte ikke sprøyter selv, men jeg satt ofte ved siden av en som gjorde det mens jeg drakk. For meg var det mest volden og det aspektet som ble mest slitsomt, sier Tramas som lenge ikke ville gi ut låten. – Jeg følte meg naken for å si det mildt og tenkte på hvordan familien ville ta det, sier tobarnsfaren som lenge synes det var vanskelig å komme hjem til Haugesund på besøk. – Regissør Lina Helvik hadde hørt noen av låtene mine, og det endte opp med at hun ville lage video til låten. Jeg kom hjem til Haugesund i november og ble filmet mens jeg gikk i sentrum og rappet mens folk stoppet og kom med kommentarer.  Det var en fin opplevelse, så «hålå» er blitt litt mindre etter siste besøket, sier Tramas som kun har fått positive kommentarer på låten og teksten. – Jeg vil spesielt trekke fram Helge Toft som var kjapt ute med å legge ut link på facebook. Han kan haugesundslyrikk, så det setter jeg ekstra stor pris på, legger han til.

Foto fra videoen til «Neri hålå (neri Haugesund)» produsert av Lina Helvik

Del på:
Rangér denne artikkelen

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no