SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsert16-åringen som sverger til Beatles og Beach Boys

16-åringen som sverger til Beatles og Beach Boys

– Noen må ta vare på musikken fra 60- og 70-tallet. Det ansvaret tar jeg!

16 år gamle Paul Erik Mannes er ikke som alle andre på sin alder når det kommer til musikkinteresse. Mens vennene hører på R&B og listepop på Spotify, sitter han hjemme på Åkra og snurrer vinylplater.

– Beatles og Beach Boys er favorittene, men også Fleetwood Mac hører jeg mye på, sier Mannes, før han havner i prat med Helge Bertelsen om Fleetwood Macs berømte «Rumours»-album fra 1977.

16-åringen går første året på media- og kommunikasjon på Vardafjell VGS, og gjester Radio 102 torsdag morgen med et radioinnslag om rap-musikk. Det viste seg imidlertid at det ikke handlet om favorittsjangeren i det hele tatt.

Selv om han får litt tyn fra venner når det kommer til musikksmaken, hindrer ikke det den engasjerte 16-åringen fra å fremme musikken fra 60- og 70-tallet.

Møt Paul Erik Mannes i innslaget over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no