SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertKulturskolen legger notene vekk på nytt tilbud

Kulturskolen legger notene vekk på nytt tilbud

Haugesund kulturskole tilbyr et nytt samspillprosjekt som undervisningstilbud i høst. Der er det lagt opp til improvisasjon og kreativitet.

-De får utforske lydene i instrumentene sine. Vi skal ikke bruke noter og vi skal på en måte være kreative, lage lydlandskaper og improvisere frem ting, forteller lærer Kjetil Olai Lundø, og forteller at elevene skal lære å spille på øret.

Det er åpent for det meste av instrumenter på samspillprosjektet, som gitarer, slagverk, blåseinstrumenter, strykeintrumenter og sang. Tilbudet starter opp i neste uke.

Ukulele-undervisning er også nytt av året. Kulturskolen har ofte hatt ventelister på gitartimer og ikke fått plass til alle. Nå har 3.- og 4.-klassingene fått plass i ukulelegrupper.

-Vi ser spillende småunger på vei ut fra kulturskolen, som smiler og sier at det er noe av det kjekkeste de er med på – og vi har fått verdens beste lærer, skryter rektor Inga Rostløkken..

 

Hør mer om kulturskolen over, de nye tilbudene og blant annet litt om rektorens tanker om fremtidsplanene til skolen.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no