SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsert«Intellektuell dust» fra Haugesund

«Intellektuell dust» fra Haugesund

Victor Ionescu Rørvik fra Haugesund har det med å komme opp med navn som skiller seg ut. Det er nok å nevne rockebandet Acid Cunt som han prøvde seg under i Norske Talenter. – Nå kaller han seg «Intellectual Dummy» («intellektuell dust») som er artistnavnet han bruker når han lager hiphop. – Jeg studerer statsvitenskap og filosofi, og nå holder jeg på med en oppgave om Nietsche. Da er jeg på en måte smart, men jeg får ikke til å koke et egg skikkelig, ler Victor som studerer i Dublin.

I mars kom han hjem til Haugesund en tur for å besøke kjæresten, men etter noen dager ble Norge stengt ned, og det var umulig å reise tilbake til Irland som også har svært strenger koronatiltak. – Nå har det vært undervisning online, og jeg har siste innlevering 18. mai, sier 21-åringen som har et år igjen av sin bachelor.

I Dublin driver Victor både med rap og rock, og nå er Intellectual Dummy ute med «Let you go» som du hører i innslaget.

foto: privat

Del på:
Rangér denne artikkelen

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no