SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertHjemmetjenesten istedenfor festivalsommer

Hjemmetjenesten istedenfor festivalsommer

Hilde Skaar fra Rommetveit på Stord har de tre siste årene bodd i Oslo, og etter Bylarm i februar så hun fram til en hektisk festivalsommer med mange konserter. – Så kom korona, og jeg skjønte fort at et virus ikke forsvinner så fort. Istedenfor å være bitter og irritert uten penger, valgte jeg å reise hjem og ta på arbeidsklær og begynne å jobbe i hjemmetjenesten. Jeg jobbet 100 prosent i tre måneder, og dermed fikk jeg lagt opp litt penger som kommer godt med når det ikke blir så mye inntekter fra konserter, sier Skaar som er aktuell med EP’en «The other side of waiting». En av låtene, «Quiet», toppet Radio102 Topp40 i august, og Skaar forteller også om den nye singelen, «Turn of the tide» og sangen til bestevenninna Andrea.

Her forteller 22-åringen om den bratte læringskurven i musikkbransjen, timene hun bruker på sosiale medier og om da hun ble invitert med kongeparet til Chile for å synge.

Foto: Martin Bremnes

Del på:
Rangér denne artikkelen

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no