SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertFrida (23) fra Stord med coversuksess

Frida (23) fra Stord med coversuksess

23 år gamle Frida Pedersen Nygård fra Stord studerer arkitektur, og synger på si. Før sommeren la hun ut sin første låt på Spotify og andre strømmetjenester, en cover av Guns N’ Roses-låten «Sweet Child O’ Mine.» Den har nå passert 80 000 avspillinger. Nå er hun klar med en hyllest til Elvis Presley, 40 år etter hans død. Nygård har covret «Can’t Help Falling in love.»

– Jeg har sunget siden jeg var rundt 10 år gammel, og har veldig lyst å kunne drive med dette som en hobby. Skulle muligheten dukke opp så kunne jeg selvfølgelig også tenkt meg å leve som artist på heltid, sier arkitekt-studenten.

TV-konsepter som «Idol» og «The Voice» holder hun seg imidlertid unna.

– Jeg vil heller drive med musikk på mine egne premisser, sier Nygård, som har Eva Cassidy som sin største inspirasjonskilde.

Bli bedre kjent med sangfuglen fra Stord i innslaget over.

 

Foto: Privat/Facebook

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no