SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertEivind Jul fikk ja fra Tom Waits

Eivind Jul fikk ja fra Tom Waits

Eivind Jul Wibe Fiksdal fikk for et år siden beskjed om at han skulle bli bestefar til ei jente som skulle få navnet Matilde. – Jeg liker balladene til Tom Waits, så jeg begynte å spille «Tom Traubert’s blues» på pianoet der «Waltzing Matilda» synges, og jeg tenkte at denne må vi gjøre noe med. Karianne Arntzen fikk et opptak, og hun tok ut essensen i teksten og skapte en helt ny historie. Den var så flott at vi bare måtte prøve å få gi den ut. Jeg vet om mange som har fått nei fra Waits, men utrolig nok fikk vi ja til å gi den ut, og det tok bare tre uker før det positive svaret kom. Det var bare et krav. vi måtte gjøre det innen kort tid. Så kom korona, og vi fikk frist ut november. Etter å ha jobbet med innspillingen helt til denne uka, er den nå ute på strømmetjenester i dag, sier en entusiastisk Eivind Jul som framførte sangen live på Tysværtunet under konsertforedraget «Hekta» torsdag.

Du hører «Tom Traubert’s blues» på norsk i innslaget.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no