SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturcar.pool ute med EP’en DANCECRY

car.pool ute med EP’en DANCECRY

Etter at car.pool vant Vestlandssatsinga i januar 2020 har det vært både oppturer og nedturer. Nå er de ute med debut EP’en. Vi tok en prat med det lokale alibiet Eirik Lindtner (gitar) fra Avaldsnes og Olav Hanem (bass) fra Tingvold.

Kom styrket ut av koronatiden

-Det var vanskelig å forstå det der og da, men når vi ser tilbake på det nå er kanskje det siste året det beste som har skjedd med bandet.
Bandet tok et valg om å gå «all in». -Vi booket oss inn på en hytte en uke på Toten, skrev musikk og koste oss, og det gjorde godt! Vi ønsket ikke å bli et band som ikke overlevde koroanen, og nå har vi kommet ut av dette på en bedre måte.

De forteller at ved å gå sammen igjennom denne tøffe perioden, fikk de et unikt felleskap. -Vi fikk en stor opptur, og plutselig faller alt bort. Null resultat på veldig mye hard jobbing, men det at vi har vært sammen gjennom den tøffe tiden har, stått på og samarbeidet, det har vært en moralboost, forteller Olav. Eirik legger til at de nå er sikre på at ingenting kan stoppe de.

-Dersom vi skulle fått de samme muligheten i fjor som vi får nå i år hadde det nok ikke blitt like bra. Showet vi ville levert da hadde nok ikke vært like kult som det er nå. Vi er veldig modne, og vi klarer å levere noe både publikum og arrangør kan like. Det er så deilig, vi har ventet på dette så lenge.

Det er litt spesielt at publikum fortsatt må sitte, men det er en god følelse å se de vagge og til og med reise seg.

DANCECRY gjenspeiler følelsene

Tittelen på car.pool sin første EP er DANCECRY. Eirik forteller at det for hans del handler om en blanding av fullstendig jubel, forløsning og frustrasjon. Det han har lyst å gi til publikum. -Nå skal vi både feste og grine! Han skryter også av Vestlandet som sted å spille konserter på. 10. juni var de på tysnesfest. -Det var helt konge. Det er den beste konserten jeg har spilt noen sinne. Utsikten er helt utrolig!

«Dream on» er første singel fra Ep’en. Den handler om å sette seg store ambisjoner og drømmer. Det er alltid noen som ikke tror på det, sier nei kanskje du skal gjøre noe annet. Vi som studerer musikk er vant med å høre dette. «Det er få som kommer seg opp på et respektabelt nivå» Denne låten er en liten langfinger til de som sier slik. Låten er en personlig favoritt hos Olav Hanem.
Du hører låten seks minutter uti innslaget.

Spiller på Den Festivalen i Vangen

Fredag 20. august inntar car.pool scenen under Den Festivalen i Vangen. -Det blir litt av et show. Vi kan garantere at dersom en kommer vil en ikke til å angre. Guttene drøfter muligheter for stagedive om det lar seg gjøre, badeball, litt akrobatiske triks og mer!

Foto: Tysnesfest

Del på:
Rangér denne artikkelen

Thorbjørn følger deg hjem fra jobb i Ettermiddagsrushet 14-18. Han serverer også musikken 20-22 mandag - torsdag og 18-22 søndagskveld. I tillegg gir han deg Feelgood hver fredag og lørdag mellom 18.00-21.00. Han er også teknikker når vi sender FKH Direkte.

thorbjorn.birkeland@amedia.no