SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertMatti Røssland – 30 år siden hanen gol

Matti Røssland – 30 år siden hanen gol

Våren 1989 kom 23-år gamle Matti Røssland fra Husnes ut med debutalbumet, «Før hanen galer». Det var Ivar Dyrhaugs selskap Norsk Plateproduksjon som satset på unge Matti. – Det ble full lansering landet rundt, men jeg var nok ikke så utadvendt og med på hypen som folkene i bransjen så for seg, sier Røssland som spilte sin første konsert foran 20 tusen speidere på Skaugum med kongefamilien tilstede.

«Før hanen galer» solgte svært godt på Haugalandet og toppet den lokale salglista for album på Radio102. Flere av sangene er fortsatt faste innslag på konsertene.

Matti Røssland har i årenes løp spilt landet rundt, men nå har han trappet ned på turnèvirksomheten. – Jeg reiser mindre og bruker mer tid på å lage låter, sier Røssland spiller på Flytten med trio fredag og lørdag. I innslaget hører du den nye låten «Lengta heim». Her har Torbjørn Økland og Sverre Erik Henriksen laget melodien mens Røssland har skrevet teksten.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Egil Houeland er journalist og programleder i Radio 102. Du hører han om ettermiddagen og på sen kveldstid der han presenterer de beste balladene i Mot midnatt. Lørdag og søndag ettermiddag teller han ned ukas mest spilte låter i Radio102’s Topp40. Egil har vært ansatt hos Radio 102 siden starten i januar 1985.

egil@radio102.no