SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsert10 år med koret Cantus Vitale

10 år med koret Cantus Vitale

Koret Cantus Vitale er ti år i år. Det skal feires med jubileumskonsert på søndag. Inge Lemvik har vært dirigent siden starten, men har nå gitt dirigentstokken videre til Thorbjørn Hausken.

-Det er jo en hyllest til han. Han som har båret oss frem og fått oss til å bli så gode som vi føler at vi er. Det må jeg jo si. Det er all ære til Inge for det vi har fått til,  sier leder Tore Tollaksen.

Lemvik har vært dirigent for mange lokale kor gjennom 48 år. Det startet på Rossabø skole.

-Det begynte med Rossabø skolekor. Det var (Magne) Løvvik som var så striks på det at alle skoler skulle ha et eget kor. Det fikk han gjennom, på alle barneskoler var det kor. Jeg begynte med Haugesund ungdomskor etterpå, fordi da de begynte å bli flinke å synge forsvant de ut når de ikke gikk i skolekor lenger. Da måtte jeg lage ungdomskor for dem. Det var himla kjekt, sier Lemvik.

Lemvik, Tollaksen og Dagmar Lunde fra koret var gjester i formiddag. Hør hele intervjuet over.

Jubileumskonserten på søndag er i Udland kirke klokken 17. Der skal Lemvik dirigere ett nummer: Evert Taubes «Så skimrande var aldrig havet».

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no