SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturKunst og håndverkKunst i verdensklasse i Tysvær

Kunst i verdensklasse i Tysvær

Over 200.000 har så langt sett utstillingen som i dag pop’er opp i Tysvær. Brødrene Aune og Vebjørn Sand reiser landet rundt med mer enn 200 bilder i to og et halvt år.

Foto: Harald Nordbakken/Haugesunds Avis

Én uke ble 2,5 år

Egentlig var planen å ha én utstilling i Oslo for så å returnere til New York med verkene, der de har hatt galleri i over ti år.

-Men så var det en haugesunder, Øystein Westre, som satte oss på idéen å reise rundt i Norge, og det har vært en fantastisk reise og et eventyr, sier Aune Sand. Vi fikk en prat med ham på telefon mens de holdt på med å rigge opp verkene foran åpningen på utstillingen i Tysværtunet i dag.

Takker for støtten

De største maleriene er 2,5 x 3,5 meter store og det er malerier av Vebjørn Sand og grafikk av faren til brødrene, Øivind Sand, og Marianne Aulie, kunstneren som Aune Sand er gift med.

-Vi blir her i hvert fall til jul og sannsynligvis også litt ut i romjulen og viser bildene. Da er vi her selv og forteller om bildene og møter mennesker og takker for den fantastiske støtten som vi har fått gjennom 35 år av det norske folk, som har gitt oss muligheten til å kjøre så hardt i Amerika og andre steder i verden hvor vi jobber med kunst, sier han.

Mormor og Farmen

Mormoren til brødrene, Anna Fagerland, vokste opp på en gård i Liereid i Valevåg og jobbet som ung på en butikk i Haugesund. -Det å komme hit ,og være så nærme der mormor ble født og vokste opp, er personlig for oss og det betyr enormt mye, sier han.

Aune Sand blir å se på TV-skjermen i neste runde med «Kjendis-Farmen». -Jeg fikk lov til å reise tilbake til gårdsbruk 100 år tilbake i tid for å se om jeg kunne finne litt ut av hvordan mormor levde da hun vokste opp. Det var et eventyr, sier Sand.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no