SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturKunst og håndverkBunadspolitiet skal fremme norske bunadsprodusenter

Bunadspolitiet skal fremme norske bunadsprodusenter

Black Rat-designeren Siri Sveen Haaland håper «bunadspolitiet» på sikt kan endre loven. Hun ønsker merking av bunader som er lagd i utlandet.

Foto: Privat/Black Rat

-Rett og slett fordi det er flere og flere bunader i dag som blir laget i utlandet, og folk er ikke klar over det. Først og fremst er det for å opplyse folk om hvor bunaden er laget. I tillegg er det en plan, et hårete mål, om å få endret loven om merking av klær. Slik at folk enklere kan se hvor bunaden er laget, sier designeren fra Sveio.

«Bunadspolitiet» ønsker å fremme norske bunadsprodusenter som viser til transparent produksjon, rettferdig lønn og gode arbeidsforhold, heter det i en pressemelding.

-Det som ofte skjer med en bunad produsert i utlandet er at det blir gjort snarveier i teknikker, det blir brukt andre materialer, det er mange ganske komplekse detaljer som forsvinner i en samlebåndsproduksjon. I tillegg presser de ned de norske lønningene, som gjør at det er færre som syr bunader, sier hun.

Selv sydde hun sin første bunadsskjorte på bestilling da hun var 15 år, og har travle dager i systuen nå i tiden frem mot 17. mai. Hør intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no