SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturFestivalHaugesunds første sakprosafestival

Haugesunds første sakprosafestival

Karmøy har SILK, Tysvær har bLEST og Stord har Falturiltu. På lørdag får også Haugesund en litteraturfestival. Det er den frivillige og ideelle foreningen Øyo-biblioteket som står bak Øyo-festivalen.

De håper festivalen er kommet for å bli.

-Vår holdning er at vi forhåpentligvis skal vokse sakte men sikkert. Vi mener definitivt at Haugesund trenger en litteraturfestival. Det finnes kanskje også naturlige samarbeidspartnere vi kan gå i dialog med. Men først tror jeg vi skal gjennomføre denne festivalen på lørdag, og se hvordan det går og ta en evaluering, sier festivalsjef Alf H. Aronsen.

Europa er en rød tråd i mange av programpostene, og Europa i dag sammenlignet med for 30 år siden.

-Vi begynte veldig tidlig å se på at det i år er 30 år siden Berlinmuren falt og det var en veldig fremtidstro. Den kalde krigen var over og nå skulle det ses fremover. Hvis en ser litt ut i Europa i dag ser en veldig mye mer konfrontasjon, sier festivalsjefen, som regner med opp mot 300 publikummere.

Den norske diplomaten Kai Eide, Kristin Clemet, som er daglig leder i tankesmien Civita, forfatter Torgrim Eggen, Aftenpostens utenriksjournalist Ingrid Brekke, tidligere nyhetsredaktør i Klassekampen Mímir Kristjánsson og Bernhard Mohr, forfatter og redaktør i Cappelen Damm, er blant de som kommer til festivalen.

Festivalpassene er utsolgt, men festivalen har fortsatt enkeltbilletter til de ulike programpostene. Festivalen arrangeres i Haugesund folkebibliotek.

Hør mer om festivalen over. Der kan du høre intervju med festivalsjef Alf H. Aronsen og Alexander Urrang Hauge i Øyo-biblioteket.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no