SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturBok og litteraturVil spre kranse-dilla

Vil spre kranse-dilla

Kari Nygaard og Irene Jacobsen bak boken «Barbeinthagen» er nå ute med boken, «Kranser og buketter».

-Vi ga ut «Barbeinthagen» og egentlig før den kom ut hadde vi lagt ut adventskranser og dørkranser og sånn på Instagram i fjor før jul. Da de fikk så mye likes var Kagge forlag raskt ute med å spør om ikke vi kunne lage en bok om kranser. Etterhvert fant vi ut at det var litt lite å ha en bok om bare det, så da kom buketter og dyrking av sommerblomster til buketter og sånn inn, sier Nygaard.

Neste målet deres er å få oversatt bøkene til svensk og dansk, og de har mange følgere fra Sverige og Danmark.

Boken begynte de på rett før jul i fjor og ga den ut i begynnelsen av oktober. Den første boken, «Barbeinthagen», begynte de å jobbe med høsten 2015, så de har tenkt hage døgnet rundt i et par år nå.

-Det har vært veldig gøy. Jeg kjenner min egen læringskurve har gått rett opp. Men det er et spennende område og det er et eller annet med det. Når alt annet går så fort og det er så stress og det å holde på med kranser eller hagen blir litt meditasjon, sier de to.

I morgen har de foredrag og demonstrasjon på Karmsund videregående skole i regi av Haugesund hagelag.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no