SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturBok og litteraturKarmøy folkebibliotek inviterer ungdom til å fylle skissebøker i nytt prosjekt

Karmøy folkebibliotek inviterer ungdom til å fylle skissebøker i nytt prosjekt

Biblioteket gir ut skissebøker som ungdom på Karmøy skal fylle med det de vil av tekst, tegninger og annet og levere bøkene tilbake til biblioteket. #minskissebok er tittelen på prosjektet biblioteket lanserer i disse dager.

Foto: Pixabay

Skissebøkene deles ut gratis og leveres tilbake til biblioteket innen 31. august. De innleverte skissebøkene blir registrert i katalogen til biblioteket, settes i hyllene og blir tilgjengelige for utlån. Ungdommene blir også med i trekningen av flere premier.

 

Tidsportrett fra en spesiell sommer

Med skissebøkene kan også biblioteket få et spesielt innblikk i og dokumentasjon på hvordan våren og sommeren under koronakrisen oppleves for ungdommene.

-Ja, det ante vi jo ikke at skulle skje da vi planla dette og fikk støtte fra Read On, men vi synes jo det har fått litt økt verdi. Vi håper ungdommene vil ha disse skissebøkene nå, fordi det kan bli et spennende tidsportrett, å lese og se i tegninger og skriblerier hva ungdommene tenker og opplever nå for tiden, sier Thea Kathrine Johannessen i Karmøy Folkebibliotek, som har latt seg inspirere av skissebok-prosjektet til Brooklyn Art Library.

 

Hentes i «korona-luken»

Bøkene leveres ut på hovedbiblioteket og filialene på Norheim, i Åkrehamn og Skudeneshavn. Der er det åpent tirsdager klokken 16-18 og onsdager og torsdager 12-14.

-Vi har et stengt bibliotek, men er til stede og jobber på kontorene våre. Vi har lagd det vi kaller en liten korona-luke. Det er i disse lukene de også kan få seg en skissebok, sier Johannessen.

 

Kickoff

7. mai blir det kickoff for prosjektet med en online workshop. Da har biblioteket fått Martin Mentzoni med på laget. Det blir sendt på bibliotekets Facebook-side og Mentzonis Youtube-kanal.

Skissebøkene kan hentes fra i dag av og gjennom våren og sommeren.

 

Hør mer om prosjektet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no