SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturBok og litteraturHaugesund folkebibliotek samarbeider med Falturiltu om digitalt tilbud

Haugesund folkebibliotek samarbeider med Falturiltu om digitalt tilbud

Biblioteket samarbeider med festivalen på sin nye digitale scene #nettlest. Sammen har de valgt fem bøker innenfor barne- og ungdomslitteraturen, som forfatterne formidler fra digitalt.

 

Det var arrangørene av festivalen på Stord som initiativet til å få til et samarbeid. Sammen har de valgt fem bøker som de inviterer forfatterne til å lese. Flere av forfatterne skal etter planen til festivalen i høst.

-Vi har virkelig fulgt med og vært fan av Falturiltu. Verdens største nynorske barne- og ungdomsfestival liker de å kalle seg og de gjør virkelig kvalitetsarbeid med festivalen, sier arrangementsansvarlig på Haugesund folkebibliotek, Alf Aronsen.

 

Dyrenes beste sjekketriks

Hver dag fra fredag denne uken til tirsdag neste uke skal forfatterne formidle digitalt. Malin Hellebø er første forfatter ut og skal fortelle om dyrenes beste sjekketriks fredag klokken 10.

De andre forfatterne er Atle Hansen, Mats Eldøen, Sigrid Agnethe Hansen og Ann Helen Kolås Ingebrigtsen.

 

Den digitale scenen

Biblioteket lanserte sin digitale scene forrige uke, der fem andre barne- og ungdomsbokforfattere ble invitert til å lese fra sine bøker. Ifølge Aronsen fikk de gode tilbakemeldinger på initiativet fra de som fulgte sendingene og de som har sett opptakene i etterkant.

Forfatterne brukte sin tilmålte tid på ca 15 minutter på å lese en bok eller et utdrag.

-Det er kjekt at vi har fått tilbakemeldinger på at folk fikk veldig lyst til å lese noen av de bøkene de bare fikk høre utkast fra. Da har vi lykkes med det som var litt av målet vårt med å skape litt interesse og nysgjerrighet, sier Aronsen.

 

Hør intervjuet over

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no