SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturBok og litteraturHaugesund folkebibliotek lanserer digital scene

Haugesund folkebibliotek lanserer digital scene

Flere bruker digitale plattformer for å nå publikum. Haugesund folkebibliotek lanserer i morgen en digital scene, kalt #nettlest.

Først ut er fem barne- og ungdomsbokforfattere skal lese fra sine bøker. Gaute M. Sortland, Anders Totland, Kristine Tofte, Ingelin Røssland og Michael Stilson. De fem digitale opplesningene blir å få med seg fra i morgen til og med tirsdag neste uke. Forfatterne får 10-15 minutter hver. Anders Totland er først ut og leser fra boken “Den norske slavehandelen”.

– Det er første del av en programserie vi kommer til å fortsette med, sier Alf Harald Aronsen i Haugesund folkebibliotek.

Episodene legges ut på bibliotekets hjemmeside og Facebook-side. De første fem forfatternes innspillinger vil være tilgjengelig i én måned og kan være til nytte for de som nå sitter hjemme og lager undervisningsopplegg.

-Vi håper opptakene kan brukes i undervisning og at det er med på å skape nysgjerrighet rundt disse forfatterne, for dette er fem virkelig kvalitets-forfattere av norsk barne- og ungdomslitteratur, sier Aronsen.

Hør intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no