SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemSportFK HaugesundVM-klar Ekong: – Haugesund har betydd mest for karrieren

VM-klar Ekong: – Haugesund har betydd mest for karrieren

William Troost Ekong er en fyr mange i Haugesund har et godt forhold til. Midtstopperen gir perioden han hadde i FKH mye av æren for at han nå skal få bryne seg på Lionel Messi i VM i Russland.

– Så langt er mitt opphold i Haugesund og FKH den kanskje viktigste perioden i karrieren min, og der jeg utviklet meg mest. Da jeg kom til Haugesund var jeg en ung spiller som prøvde å finne meg selv, og tilliten jeg fikk fra både trenere, spillere og supportere betydde mye. Det var en nøkkelperiode i min karriere, sier Ekong til Radio 102.

 

Foto: Jan Kåre Næss/NTB Scanpix

 

Holder kontakten

24-åringen har fortsatt kontakt med flere i FK Haugesund, og snakker jevnlig med dem via sosiale medier. Han gir tiden i FKH mye av æren for at han nå er etablert på Nigerias landslag og fikk oppleve både OL og avansement i VM-kvalifiseringen.

Du skal til VM. Du skal bli pappa, og feiret med ballen under drakta da du scoret ditt første mål for «Super Eagles» i forrige uke. Hvordan er livet om dagen?

– Som du sier så er det mye spennende som skjer, og jeg er veldig fornøyd med utviklingen. Nå kommer VM, og så kommer sønnen vår i juli. Det har vært veldig kjekt å få være en del av hele VM-kvalifiseringen, med mye tillit og spilletid.

 

 

Tøff VM-pulje

«Super Eagles», som er kallenavnet på det nigerianske landslaget, får ingen lett oppgave med å ta seg videre fra gruppespillet. I gruppe D venter Island, Kroatia og Argentina.

– Kroatia og Argentina er nok favorittene, men vi skal heller ikke undervurdere Island som gjorde det bra i EM sist. Men vi var ikke favoritter i kvalifiseringen heller, og må prøve å gi vårt aller beste i hver eneste kamp. Vi er det yngste laget i VM og alle har noe å bevise. Selv ønsker jeg å vise hele verden hva jeg er god for på et så høyt nivå. Vi er mange på laget som ikke har deltatt i VM før og jeg tror vi kan være litt uforutsigbare. Det er nok styrken vår, sier Ekong.

Han skal få bryne seg på verdens beste fotballspiller, Argentinas Lionel Messi. Ekong har gjort seg opp noen tanker, men starter ikke forberedelsene på den duellen helt enda.

– Det blir siste kamp i gruppespillet, den 26. juni. Alle vet hvor god Messi er, og det kommer ikke som noen overraskelse hvordan han spiller. Vi får se hvordan det går den dagen. Kanskje jeg i dagene før kampen kommer til å studere ham litt nøyere, men så gode spillere er vanskelige å forberede seg på.

Skal dere tvinge ballen opp i lufta?

– Ja, kanskje det. Jeg må prøve å gjøre det så enkelt for meg selv som mulig.

 

VM som utstillingsvindu

William Troost Ekong har fortid som ungdomsspiller i både Fulham og Tottenham. Han drømmer om å spille i Premier League, og tror VM kan være avgjørende for en eventuell overgang.

– Det har hele tiden vært planen. Da jeg gikk til Bursaspor i Tyrkia, var det med sommerens VM i tankene. Det ser ut til at det kan være muligheter for en ny overgang allerede i sommer. Vi får se hva som skjer i Russland, men jeg tror alle vet at jeg drømmer om å spille i Premier League. Forhåpentligvis kan jeg nå det målet innen få år.

 

VMs best kledde lag

Nigerias drakter til VM i Russland har fått mye oppmerksomhet i mediene de siste ukene. Da draktene ble lansert var det rundt 3 millioner som ville sikre seg et eksemplar. Ekong ser fram til å spille i drakten som i manges øyne gjør ham og lagkameratene til VMs best kledde.

– Da vi fikk draktene tidligere i år var alle veldig gira på å bruke dem. Det er bra for oss med tanke på oppmerksomheten rundt laget, men det å se bra ut hjelper faktisk også på energien vår ute på banen. I tillegg gir det meg kanskje muligheten til å bytte trøye med store spillere fordi alle vil ha trøya vår, sier Ekong med et hørbart glimt i øyet.

Da antar jeg at du vil prøve å bytte trøye med Lionel Messi etter kampen mot Argentina?

– Hehe, ja jeg skal prøve. Men alle vil nok løpe til Messi, så vi får se hvem jeg får byttet med.

I treningskampen mot England på Wembley lørdag, en kamp Nigeria forøvrig tapte 2-1, fikk Ekong byttet trøye med sin tidligere Tottenham-kompis Harry Kane.

To gamle Spurs-kompiser som skal til VM. Skjermdump fra Ekongs Instagram-konto.

 

– Tusen takk, Haugesund!

Som innledningen til denne artikkelen antydet, er det nok mange på Haugalandet som vil merke seg tidspunktene for Nigerias VM-kamper. William Troost Ekong var opptatt av å ha et godt forhold til alle han møtte i Haugesund, både folk innad i FKH, supportere og media.

– Jeg vil gjerne benytte anledningen til å takke alle i Haugesund som har vært veldig støttende, selv etter at jeg forlot byen. Jeg får fremdeles hyggelige meldinger fra både fans og venner der. Jeg følger også med på FKH og ser at de har gjort det bra i Eliteserien så langt i år. Jeg gleder meg til å forhåpentligvis se alle igjen snart.

William Troost Ekong VM-debuterer mot Kroatia den 16. juni.

 

Donerer lønn til veldedighet

I innslaget over kan du også høre om Ekongs engasjement i Manchester United-spiller Juan Matas «Common Goal Charity.» Ekong er en av flere fotballspillere som donerer en prosentandel av lønnen sin til veldedighet. Ekong har valgt å styre pengene til barn i hjemlandet Nigeria, i håp om å kunne gjøre livene deres litt bedre.

– Jeg vil prøve å finne nye prosjekter hvert år, sier 24-åringen.

Som om han ikke var likandes nok fra før!

 

 

 

 

 

 

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no