SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemSportAnnen sport– Dommerne er ikke problemet i norsk fotball

– Dommerne er ikke problemet i norsk fotball

Norske dommere blir beskyldt for å holde skandaløst dårlig nivå, etter flere kontroversielle feil i Eliteserien de siste ukene. Haugesunder Svein Oddvar Moen fikk selv så ørene flagra da Rosenborg fikk et mål feilaktig annullert i toppkampen mot Brann, lar kjeften prelle av.

– Det målet skulle vært godkjent men assistentdommeren vurderte dessverre feil der og da. Vi har hatt for mange enkeltsituasjoner i det siste og det har ikke vært godt nok. Det er ikke så ille som enkelte vil ha det til. Jeg har dømt på toppnivå i Norge i 16 år nå, og det er ikke noe annerledes enn tidligere år. Summerer vi opp enkeltsituasjoner i november, er jeg sikker på vi lander på beina, sier Moen.

Han liker at det koker rundt fotballen, og mener akkurat det samme gjelder spisser som bommer på åpent mål eller keepere som gjør tabber.

– Nå blåser det rundt dommere, andre ganger blåser det rundt spillere. Det er ikke dommerne som er problemet i norsk fotball. Da må en se på flere ting.

 

Ingen VM-tur

VM i Russland nærmer seg, men går uten Moen og teamet som var med i VM i Brasil for fire år siden. Nåløyet er rett og slett uhyre trangt når en til daglig dømmer i en liten liga som den norske.

– Vi var «pre-selecta» til VM i Russland, men som dommer i en liten nasjon som Norge så skal det uhyre lite til å bli vraket. Det må vi bare erkjenne og leve med. Vi var aktuelle som VAR-dommere, men i siste liten ble det bestemt at kun dommere fra ligaer som praktiserer VAR i hjemlandet fikk bli med til Russland, sier Moen.

Selv er han positivt til videodømming i Norge, og mener vi bør begynne å teste det nå for å være klar om to år, men han advarer de som måtte tro at VAR vil løse alle problemer.

– Jeg er positiv til videodømming, men de som tror at fotballen blir feilfri med VAR må tro om igjen. Feilfritt kommer det aldri til å bli.

Det kan forøvrig legges til at Moen og hans team ikke har noen planer om å trappe ned dømmingen. Neste lørdag dømmer de kampen mellom Sverige og Peru i Gøteborg, generalprøven før VM. For lagene, vel å merke.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no