SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt-Vi må bli venn med måkene

-Vi må bli venn med måkene

Haugesund kommune får årlig henvendelser fra personer som lurer på hva de kan gjøre med måker som har etablert seg på en ugunstig plass, og som oppleves som plagsomme og truende. Svaret er alltid det samme: ingenting.

 

Når et måkereir først er etablert, er det forbudt å ødelegge eller fjerne det. Det er også forbudt å gjennomføre andre tiltak som kan påføre stress, lidelse eller skade på egg, unger eller voksne måker. Overtredelser regnes som alvorlig faunakriminalitet, og vil anmeldes. Det skriver Haugesund kommune i en pressemelding. Vi prater med Miljøvernrådgiver Inger Kristine Volden nå som hekkesesongen er i gang.

Har du tidligere slitt med måker kan noen av disse tiltaken i FORKANT prøves:

  • Avgrensning av måkenes tilgang til tak og andre flater ved å spenne opp liner. Avstanden mellom linene må være 50 cm, og høyden over taket bør være minst 30 cm. Stram opp linene innimellom, så det ikke er fare for at fuglene vikler seg inn i dem.
  • Hyppig ferdsel på taket/området kan gjøre at måkene vurderer arealet som lite egnet som hekkeplass.
  • Tilbud om alternative, gode hekkeplasser i nærheten kan lokke måkene bort.
  • Sandkasser, pallekarmer og lignende kan dekkes til med presenning i perioder med lite aktivitet i området.

NB: Ikke bruk netting som fuglene kan sette seg fast i!

Del på:
Rangér denne artikkelen

Thorbjørn følger deg hjem fra jobb i Ettermiddagsrushet 14-18. Han serverer også musikken 20-22 mandag - torsdag og 18-22 søndagskveld. I tillegg gir han deg Feelgood hver fredag og lørdag mellom 18.00-21.00. Han er også teknikker når vi sender FKH Direkte.

thorbjorn.birkeland@amedia.no