SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterSamferdsel– Staten må bla opp mer

– Staten må bla opp mer

Bilistene kan få tredoblet utgiftene sine når bompengetakstene i Haugalandspakken skal økes. Fylkestingene i Rogaland og Hordaland anbefaler økning fra 14 til 22 kroner for privatbil, og fra 28 til 44 kroner for tunge kjøretøy. Alle med abonnement og rabatt blir rammet hardest av omleggingen.

I dag er maksimal rabatt 50 prosent. Når takstøkningen blir vedtatt i Stortinget, blir rabattene og betalingssystemet også endret. All betaling vil skje etterskuddsvis, og det blir flat rabatt på 20 prosent til alle privatbiler med bombrikke. For tunge kjøretøy forsvinner rabatten helt.

Leder Arne Bergsvåg i Samferdselsutvalget i Rogaland Fylkeskommune forstår at mange reagerer negativt, og reagerer på at det blir bilistene som må ta hele regningen.

– Jeg mener Staten må bla opp en større andel, og heller utvide innkrevingsperioden med noen år, sier Bergsvåg til Radio 102.

Hensikten med takstøkningen er å øke bompengeinntektene med 1,8 milliarder kroner, til 4,4 milliarder, før innkrevingsperioden utløper i 2023. Dette er nødvendig for å finansiere de prosjektene som fortsatt er prioritert i Haugalandspakken.

Trolig kan takstøkningen bli gjennomført rundt årsskiftet 2017-2018.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no