SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterSamferdselNy og forbedret Kolumbus-app til busspassasjerene

Ny og forbedret Kolumbus-app til busspassasjerene

Onsdag lanserte Kolumbus en ny og bedre billett-app som skal gjøre det enda enklere å reise kollektivt i Rogaland. Denne vil komme busspassasjerene på Haugalandet til gode.

Appen inneholder flere forbedringer, basert på ønsker fra brukerne.

  • Offline visning av billetten
  • Kjøp billetten på din telefon og send den til en annen
  • Velg selv når billetten skal aktiveres
  • Betal med Vipps om du vil
  • To-trykks gjenkjøp av tidligere kjøpte billetter

 

Her kan du lese hele pressemeldingen fra Kolumbus:

Den gamle og den nye billett-appen vil fortsette å eksistere side om side en god stund til for å sikre en så god overgang som mulig. Husk at du må bruke opp eventuelle eksisterende periodebilletter i den gamle appen før du sletter den. Det er ikke en oppgradering, men du må laste ned den nye appen.

– Vi selger i dag omtrent 35 prosent av alle billettene våre gjennom kundens mobiltelefon. Denne andelen håper vi vil øke ytterligere med den nye appen, sier Odd Harald Aksland, administrerende direktør i Kolumbus.

– Billetter på mobiltelefonen er vinn-vinn for både kundene våre og oss. Du har alltid med deg billetten, og vi kan yte enda bedre kundeservice hvis du trenger hjelp, legger han til.

Smidigere og raskere ombordsstigning

En annen gladnyhet for bussreisende i fylket er at du nå snart kan gå inn både foran og bak med mobilbilletten. Nye billettlesere ved alle innganger gjør at du skal skanne QR-koden på billetten i stedet for å vise billetten til sjåføren.

– Dette, i tillegg til at du kan være offline når du viser billetten, vil gjøre ombordstigning raskere og smidigere, som igjen vil øke punktligheten vår, forklarer Aksland.

Appen blir sikrere for deg å bruke. Nå trenger du ikke å logge inn med telefonnummer eller e-postadresse, og det eneste som identifiserer deg er en app-ID. Vi har innført pinkode eller fingeravtrykk ved kjøp av billetter over en selvvalgt beløp, og hvis du betaler med kort, må du oppgi BankID første gang du kjøper billetter dyrere enn 24-timersbilletten.

Av elementer som forsvinner i den nye appen er blant annet kjøp av båtbilletter og muligheten for å ha penger på mobilkonto. Kunder med penger på mobilkonto i den gamle appen kan få disse refundert ved å fylle ut refusjonsskjema på kolumbus.no.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no