SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterSamferdselIngen garanti for setebelter på skolebussen

Ingen garanti for setebelter på skolebussen

Foreldre på Haugalandet kan aldri være 100% sikre på at ungene deres kjøres hjem fra skolen i en buss med setebelter i. Skolebarn både står i bussen og får busser uten setebelter, fordi Kolumbus kan velge det dersom alternativet er å la bussen stå.

Busselskapet bedyrer at de prioriterer at skolebarn får sitteplass og setebelter så langt det lar seg gjøre, men at det ikke er noen garantier for dette.

Trygg Trafikk er ikke fornøyd. De etterlyser klarere lovverk og krav om at det skal være setebelter i buss, uansett type.

Hør intervju med kommunikasjonssjef Elisabeth Tostensen i Kolumbus og distriktsleder Ingrid Lea Mæland i Trygg Trafikk Rogaland om denne saken.

Radio 102s fokus på setebelte i buss kommer i kjølvannet av at Statens Vegvesen denne uken meldte at det nå er slutt på advarsler for de som blir tatt for å ikke bruke belte i busser der dette finnes. Nå er det bøter på 1500 kroner som gjelder.

Arkivfoto: Terje Størksen, Haugesunds Avis

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no