SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterSamferdsel– Folk har det travelt med å rekke sin egen fritid

– Folk har det travelt med å rekke sin egen fritid

UP-sjefen på Vestlandet ber folk svelge kameler i påsketrafikken, og hjelpe verstingene fram.

Først og fremst vil han at de som kjører enten for fort eller for farlig skal skjerpe seg, selvsagt, UP-sjef Terje Oksnes. Men dersom man oppfatter bilister som uvettige, er det bedre at en slipper dem inn etter en farlig forbikjøring, enn at man er med på å øke sjansen for ulykker.

– Det er vanskeligere å «ta» de som kjører uvettig enn dem som kjører for fort. Da må politiet være der det skjer, eller den uvettige kjøringen må skje akkurat der politiet er. Jeg vil oppfordre bilister til å gjøre det de kan for å unngå at ulykker skjer. Det innebærer å hjelpe bilister inn i køen igjen, selv om man oppfatter kjøringen deres som uvettig. Det er tross alt bedre det enn å kreve sin rett og tette lukene i trafikken, sier Oksnes.

Han oppfordrer på generelt grunnlag folk til å ta seg god tid, kjøre med måte og «være kompis med hverandre» i påskeutfarten.

– Folk har det ofte travelt med å rekke sin egen fritid.

 

Fartskontrollmaraton i hele Europa i uke 14

Sjelden, eller aldri, har så mange bilister på Vestlandet og Haugalandet fått fartsbøter eller mistet førerkortet som under den europeiske kampanjen “Slow Down Europe” i forrige uke. De yngste sjåførene mister oftest lappen, mens menn i 40-årene oftest får fartsbot. Likevel trekker UP-sjefen fram noe positivt.

– Jeg vil også skryte litt av bilistene. Gjennom flere år nå har vi sett at det går lenger og lenger tid mellom de gangene vi tar noen for grov fartsovertredelse. Selv om vi tar like mange, og kanskje enda flere enn før for å kjøre for fort, så tar vi dem i stadig lavere hastigheter. Det er tross alt en god utvikling, sier Oksnes.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no