SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterNæringsliv– Først om to år vet vi om vi lyktes

– Først om to år vet vi om vi lyktes

Mandag startet Hydro produksjonen av aluminium ved teknologipiloten på Karmøy. Kakespadene vil gå varme på alle Hydros fabrikker og kontorer i anledning dagen.

– Det er 10 år siden planleggingen av dette startet. Alt har gått etter planen og dette er definitivt en merkedag, sier teknologidirektør Hans Erik Vatne i Hydro.

Det er den første av totalt 60 elektrolyseceller som nå er startet. De resterende 59 vil følge etter iløpet av de kommende månedene. Først når alle cellene er i gang vil produksjonen nå den forventede mengden. Så vil det gå flere år før en vet om teknologipiloten lykkes i å redusere energibruken i aluminiumsproduksjonen med 15%, som er målet.

– Når alle cellene er i gang om noen måneder får vi en pekepinn på energiforbruket. Men så vil det nok ta rundt to år med optimalisering og evaluering før vi vet nøyaktig hvor vellykket dette ble, sier Vatne.

Når anlegget, med alle de 60 elektrolysecellene, er fullt operativt vil det produsere 75 000 tonn aluminium i året.

– Det blir et betydelig tillegg til de 190 000 tonnene som fabrikkene på Karmøy allerede produserer, sier Vatne.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no