SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterNæringsliv– Det er så mye penger i laks nå at det koster å ikke være best

– Det er så mye penger i laks nå at det koster å ikke være best

Gründer Sven Jørund Kolstø fra Karmøy, og hans kompanjong i selskapet OptoScale, får en halv million kroner i etablererstipend. Kolstø er gründer og daglig leder i selskapet, som ved hjelp av laseroptikk kan estimere mer eller mindre nøyaktig vekt på oppdrettsfisk i sjøen.

Det kan ifølge Kolstø spare både miljøet og næringen for store kostnader, anslagsvis rundt en milliard kroner i året.

– Jeg har regnet lenge og nøye for å komme fram til et så flott tall. Det går på små faktorer som for eksempel hvor mye for oppdretteren skal bruke. Det er så mye penger i laks nå at det koster å ikke være best, sier Kolstø.

Hvor stor del av den milliardkaka hans selskap OptoScale kan grabbe til seg, er han imidlertid ikke sikker på enda.

– Det er vanskelig å si. Målet vårt er først å fremst å få tusen måleapparater ut i sjøen, vokse til opp mot 100 ansatte innen fem år, og bygge et selskap som kan tjene godt på dette.

I dag teller OptoScale åtte ansatte.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no