SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterHobby & FritidViljar (9) er blant 12 lokale gutter i Minecraftturnering på torsdag

Viljar (9) er blant 12 lokale gutter i Minecraftturnering på torsdag

Viljar Haftstad Grinde er blant de tolv lokale guttene som skal kjempe om en finaleplass i turneringen Haugesund folkebibliotek arrangerer. Han er ikke mest opptatt av å vinne.

Foto: Privat (Siv Hafstad Grinde)

-Jeg bryr meg egentlig ikke så mye så lenge jeg får bygd en base, forteller Hafstad Grinde.

Han har ikke deltatt i turnering med Minecraft før, men må nok kunne kalles en erfaren spiller. Han anslår at han har spilt i snart fire år.

-Jeg synes det er gøy at jeg kan bygge hva jeg vil og at det er en gigantisk verden å utforske, sier han. Hør hele intervjuet over.

Vinneren i turneringen skal videre til landsfinalen hvor deltakere fra 26 andre folkebibliotek møtes. Turneringen er et samarbeid med organisasjonen Bibliogames.

-E-sport i Norge er en voksende idrett og med denne turneringen ønsker vi å skape en sosial og inkluderende arena for barn og ungdom som er aktive i spillmiljøet i vårt nærområdet, sier IT-bibliotekar Audhild Tjugen, ifølge en pressemelding Haugesund folkebibliotek sendte ut før helgen.

12 spillere fra 7 til 15 år i Haugesund har meldt seg på. Haugesund folkebibliotek opplyser videre at det vil være mulig å følge med på turneringene på Bibliogames sin Twitch-konto. Det vises torsdag 9. april klokken 17:30. Landsfinalen er tirsdag 14. april klokken 16:00

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no