SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterHobby & FritidPrøver å gjeninnføre restriksjoner for vannscooter

Prøver å gjeninnføre restriksjoner for vannscooter

Haugesunds politiske flertall prøver det de kan å sette grenser, men vannscooterførerne får trolig fritt spillerom i sommer.

Det hersker en viss grad av forvirring rundt om de enkelte kommunene selv kan legge begrensninger på bruken av vannscooter, etter at sistnevnte ble likestilt med fritidsbåt. Det politiske flertallet i Haugesund vil ha strengere regler, men det er ikke nødvendigvis mulig.

– Det er litt jus i dette. Bystyret har bedt administrasjonen i kommunen se på om det er mulig å få på plass en forskrift. Det er også gjort i flere andre kommuner rundt om i landet. Men det er ikke sikkert at det lar seg gjøre, og det er uansett usikkert hvor raskt en kan få det til, sier MDG Haugesunds Bjørn-Erik Davidsen.

Han har foreslått, og fått støtte fra alle unntatt Høyre og Frp, at de gamle restriksjonene blir gjeninnført i Haugesund. Det vil si at en kun kan kjøre i 5 knop innenfor en sone på 400 meter fra land. Dette vil eliminere flere lokale fjorder og sund, som ikke er brede nok.

– I Karmsundet for eksempel vil en da måtte kjøre i 5 knop med vannscooter. Først når en kommer ut av sundet og 400 meter fra land, kan en slippe seg løs med lek og moro. Det er ikke sånn at vi er imot det. Men noens frihet begrenser andres frihet, så dette må balanseres, mener Davidsen.

Om disse restriksjonene kan innføres lokalt er som sagt usikkert, og uansett tar politikerne nå sommerferie. Derfor er det sannsynligvis ikke mulig å gjøre det til sommeren 2017. Det betyr i praksis at likestillingen av vannscooter og fritidsbåt gjelder før en får klarhet i disse tingene.

– Derfor ber vi politiet ha spesielt fokus på vannscooterkjørerne i sommer, og oppfordrer de som vil ut å leke seg til å gjøre dette med måte, sier Davidsen.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no