SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterForbrukerNye personvernregler: – Alle bedrifter må forberede seg

Nye personvernregler: – Alle bedrifter må forberede seg

EUs nye og skjerpede personvernregler trer i kraft 25. mai i 2018. Det stiller nye krav til alle, både offentlige, private, små og store bedrifter, som behandler personopplysninger.

– Det gjelder i prinsippet alle som har ansatte eller kunder, eller som på noen måte har med personopplysninger å gjøre, sier fagdirektør Hallstein Husand i Datatilsynet.

Tilsynet skal kontrollere og håndheve regelverket. Har en ikke forberedt seg og gjort den jobben som må gjøres før 25. mai, så risikerer en saftige gebyr.

– Datatilsynet kan gi gebyr, høyere gebyr enn det som er vanlig i dag, og vi vil følge opp de nye reglene i form av tilsyn. En annen konsekvens dersom en ikke har alt på stell er jo at en kan risikere dårlig omdømme, som igjen kan føre til at en mister deler av kundegrunnlaget, advarer Husand.

 

På Haugalandet er det flere aktører som tilbyr kursing og veiledning for å forberede bedriftene på de nye reglene. Solveig Røkenes i iDrift presiserer at reglene først og fremst sikrer bedre vern for folk flest.

– Samtykke står veldig sentralt i de nye personvernreglene fra EU. Vi skal i stor grad selv huke av for hvert formål vi godtar at opplysninger om oss skal brukes til. Informasjonen skal også forenkles, for eksempel skal det kunne forstås av en 13-åring dersom 13-åringer er i målgruppa. Dessuten utvides innsynsretten, og vi vil kunne kreve innsyn i hvilke opplysninger de enkelte nettstedene eller bedriftene har om oss, og hva de kan brukes til, sier Røkenes.

Hun mener folk ikke nødvendigvis er klare over hvor mye informasjon om seg selv de legger fra seg på internett, i jungelen av apper, nettsider og kundeklubber, i tillegg til arbeidsgiveren. Nå må alle bedrifter selv sette seg inn i reglene.

– Det viktigste er at bedriftene nå tar en avgjørelse om å forberede seg. 25. mai kommer fortere enn vi gjerne tror, og det tar lang tid å gå igjennom alt av IT-systemer og andre steder hvor en behandler personopplysninger. Man må til og med tenke seg om dersom en diskuterer jobbrelaterte ting som involverer personopplysninger på bussen eller toget, der andre kan høre samtalen, sier Røkenes.

– En kan ikke bare lene seg tilbake og håpe på at blåser forbi.

 

Hør hele intervjuet med Hallstein Husand i Datatilsynet og Solveig Røkenes i iDrift i innslaget over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no