SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltVibeke og Mr. Parkinson blir bok

Vibeke og Mr. Parkinson blir bok

For rundt ett år siden tok fotostudent Lovise Gard kontakt med Vibeke Sørensen og spurte om hun kunne følge henne for et prosjekt om dokumentering. Resultatet kommer i bokform til neste år.

-Så da fulgte hun meg, bodde hjemme hos meg og fulgte med meg på alt rundt omkring. Til lege, fysioterapeut, på show, snørr og tårer og hverdagen når jeg holdt på hjemme, med tapetsering og alt dette her, sier Sørensen. Gard er gift med en nevø av Sørensen.

De startet prosjektet før Sørensen ble operert på Rikshospitalet, og hun har vært til stede med kameraet under hele prosessen og tiden etterpå.

Boken blir et bokprosjekt for Gard sitt andre år på fotoskolen i Trondheim. Et lokalt trykkeri trykker boken. -Det blir mer en billedbok som folk skal ta frem som trøst og håp. Ikke bare for oss som har Parkinsons, men dette er sånn som forestillingene mine også. Det handler ikke bare om Parkinsons. Jeg må snakke om det siden det er det som er meg nærmest, men det er jo for alle.  Alle har nedturer og oppturer, sier hun. Hun har også gitt Gard brev og kort som hun har fått av folk, noe av det blir med i boken.

Bok blir det uansett, men håpet er at de skal kunne trykke opp 400 eksemplarer. For å finansiere utgiftene søker de nå støtte via crowdfunding. Overskuddet vil gå til et fond for å hjelpe mennesker som har Parkinsons, for eksempel for å gi støtte til å dra på samlinger som Parkinsonforeningen står bak.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no