SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltVerdens lengste sildebord

Verdens lengste sildebord

Skulle det være noe tvil: -Det kan jeg slå fast, Haugesund har verdens lengste sildebord, sier sildebordgeneral John Arne Sandvik. I dag går de i gang med forberedelsene til lørdag.

Torsdag og fredag er  Sandvik blant rundt 20 kokker fra Kokkenes Mesterlaug Haugalandet som gjør klar silden fra Kyvik til servering på lørdag.

Starten med Ingrid Espelig Hovig

Den nå 34 år gamle tradisjonen startet med et juleprogram der Tor Kyvik tilberedte sild sammen med Ingrid Espelid Hovig. Det første sildebordet ble holdt på Hauge skole på Torvastad.  Neste dag var lagde de sildebord på Utgarden folkehøgskole.  -Dette stilte hun opp med og gjorde helt uten et øre, bare smilte og fortalte. Fantastisk, sier Kyvik om den legendariske TV-kokken som gikk bort 3. august i år.

4. og 5. generasjon

Tor Kyvik er 4. generasjons sildeprodusent, Torbjørg Kyvik er 5. generasjons og den som styrer skuta i dag. Men det var ikke gitt at også hun skulle inn i bedriften. -Jeg hadde egentlig ikke noen tanker om at det var en bedrift å overta i det hele tatt. Vi har aldri snakket om det hjemme at her er det eventuelt noe som kan føres videre. Faren min har vært veldig opptatt av at han ikke vil legge noe press på noen av oss for det, sier hun. Men slik skulle det altså bli når hun flyttet tilbake til Haugesund. Nå er det hun som styrer skuten.

På det 34. året gir familiebedriften fortsatt rundt 3-4 tonn sild til Sildebordet.  -Jeg kan ikke tenke meg noe annet. Så lenge kokkelauget stiller, stiller vi. Det synes jeg er en selvfølge. Det er en stor glede å få være med, for det er et utrolig positivt arrangement. Det er bare velvilje og smil hele veien, som John Arne sier, sier Torbjørg.

Barnas sildebord

I 2009 så Barnas sildebord dagens lys. -Da kom daværende oldermann til meg og spurte om vi ikke skulle lage noe for ungene også. Det var mange eldre og voksne folk som var med på sildebordet, men ingenting for ungene. Da satte vi i gang med å lage dette arrangementet, forteller Jan Klovning i Norrøna storkjøkken.

Sild til 780 eldre

Det leveres også sild til rundt 780 eldre i Haugesund, Karmøy, Sveio, Tysvær og Bokn. Den jobben tar Odd Fellow losjen Høye Varde Kopervik fatt på fredag kveld. -Det er en glede. Vi har kjørt i Haugesund kommune i nærmere ti år, det har blitt godt mottatt. Det er populært, forteller Bjørn Sigve Matland.

Hør hele intervjuet med Tor Kyvik, Torbjørg Kyvik, John Arne Sandvik, Bjørn Sigve Matland og Jan Klovning over. 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no