SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltVeien videre: Kom alene til Norge fra Eritrea

Veien videre: Kom alene til Norge fra Eritrea

«Veien videre» er en miniserie på Radio 102 denne uken mandag til fredag klokken 11:30. Vi ser nærmere på jobben som gjøres når innvandrere og flyktninger har kommet til Karmøy kommune.

Mona Mohamed har bodd på Karmøy i fem år. Hun er fra Eritrea.

-Fordi det ikke er trygt, det er mange problemer i Eritrea, sier Mohamed om hvorfor hun kom til Norge. Hun kom først til Sudan, der hun også har bodd i barndommen. Før hun kom på Karmøy bodde hun på mottak i Nord-Norge.

-Det var kjempe vanskelig, særlig var på mottak i Nord-Norge. Det var på vinteren, kaldt og mørkt. Og snø, for første gang i livet så jeg snø. Det var litt skummelt på den tiden, men etter hvert ble det normalt, sier hun om da hun kom til Norge.

Noen av familiemedlemmene er i Eritrea, noen i Sudan. Hun  kom alene til Norge. Familien har kun truffet i Sudan to ganger og har kontakt med dem ellers via telefon.

-Det er ikke en bra følelse å bo langt fra familien. I begynnelsen følte jeg meg ensom, sier hun. Nå er hun gift og har en liten jente på snart ett år.

Hun har hatt norkskurs i to år, gikk videre i engelsk og norsk på AOF, og tar kurs nå etter å ha vært i mammapermisjon. -De ansatte i flyktningteamet i Karmøy kommune er kjempe hyggelige og hjelpsomme, sier hun.

Mohamed er utdannet innen IT fra før. -Jeg har søkt på høyskole i år, sier Mohamed som drømmer om å bli sosionom. Og hun ønsker å bo videre på Karmøy. -Selvfølgelig.  Karmøy føler jeg som er mitt hjem. Jeg kjenner mange folk her og har mange venninner, sier hun.

Denne uken hører du også intervjuer med avdelingsleder Arne Fagerland i Nav Karmøy sin flyktningavdeling, Kari Eliassen Hauge, rektor på Karmøy opplæringssenter og Nasser Mohammed, som i likhet med Mona Mohamed er fra Eritrea.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no