SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltVeien videre: -Det er ikke bare det at vi gir, men vi får veldig mye tilbake

«Veien videre» er en miniserie på Radio 102 denne uken mandag til fredag klokken 11:30. Vi ser nærmere på jobben som gjøres når innvandrere og flyktninger har kommet til Karmøy kommune.

Karmøy opplæringssenter har cirka 180 minoritetsspråklige elever på skolen. Rundt 100 av dem er i et introduksjonsprogram. Andre elever er blant annet deltakere som er gift med norske statsborgere eller arbeidsinnvandrere som får et norsktilbud hos skolen.

-Når det gjelder flyktninger som kommunen tar imot, får alle de tilbud om et introduksjonsprogram. De skal være fullt sysselsatt med ulike aktiviteter, det vil si norskopplæring, samfunnsfag, språkpraksis, og det kan være andre ting vi velger å legge inn i et program. Og det skal tilpasses den enkelte så langt det lar seg gjøre, sier Kari Eliassen Hauge, rektor på Karmøy opplæringssenter.

De legger inn elementer som de ser kan være nyttige for den enkelte elev, for eksempel matlaging eller å lære hva de ulike matvarene heter på norsk. Skolen har flere arrangementer gjennom skoleåret, blant annet har de hver måned morgensamling der elever står for opplegget, 17. mai-feiring uken før 17. mai og grøtfest rundt juletider.

Det har vært en økning av introduksjonsdeltakere på skolen de siste årene. I løpet av 2017 forventer de å komme opp i rundt 130 personer som de skal gi et heldagstilbud.

Eliassen Hauge har jobbet på voksenopplæringen på Karmøy siden ’88, og opplevd store endringer på feltet gjennom årene. -Det skjer stadig vekk nye ting, så det er et veldig spennende felt å jobbe på. En går ikke lei og det er langt fra rutinepreget. Og en har med mange spennende og kjekke mennesker å gjøre. Så det er ikke bare det at vi gir, men vi får veldig mye tilbake. Det er voldsomt lærerikt, veldig kjekt og engasjerende å jobbe på en sånn skole, sier hun.

Denne uken hører du også intervjuer med avdelingsleder Arne Fagerland i Nav Karmøy sin flyktningavdeling, Elin Mikkelsen i Toma renhold, Mona Mohamed som har bodd på Karmøy i fem år, og Nasser Mohammed, som i likhet med Mona Mohamed er fra Eritrea.

Del på:

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no