SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltVår Frelsers byr på vårkonsert med klokkespill

Vår Frelsers byr på vårkonsert med klokkespill

De har bedt folk om å komme med ønsker til spillelisten til konserten på fredag og melder om god respons. Det blir klokkespill-jukebox fra tårnet i Vår Frelsers kirke klokken 12-13.

Foto: Pressefoto, Den norske kirke

 

Det er klokkenist og kantor i Vår Frelsers menighet, Goos ten Napel, som skal spille. Vanligvis står han for repertoaret selv, men nå tar han imot ønskelåter.

I pressemeldingen som ble sendt ut i går, spør ten Napel: -Vil du høre en Jahn Teigen-låt, Vard-sangen, Connys englar eller filmmusikk i klokkespillversjon? Eller kanskje Haugesundssangen? Skal Liten fuggel være med, for eksempel? Du bestemmer!

-Han sier noe om at når musikken snus ut, fra kirketårnet og ut i byen, kan hva som helst spilles. Det synes jeg er en litt artig måte å tenke på, sier Rune Steensnæs Engedal, prost i Haugaland prosti.

 

God respons på ønskelåter

Spillelisten ser ut til å bli variert – og lang.

-Nå har han en liste som er altfor lang i forhold til det han rekker å spille, men nå kan vi være med og påvirke og sende inn forslag, så kan han se om han klarer å gjøre noe utav det. Og det klarer han forbløffende ofte. Det at det dukker opp noe av Jahn Teigen i disse tider er ikke utenkelig, sier Rune Steensnæs Engedal, prost i Haugaland prosti.

Selv om listen er lang tar de gjerne fortsatt imot ønsker. Det blir nemlig flere konserter fredager fremover.

 

Kanskje kirke-podkast?

I intervjuet over kan du også høre Steensnes Engedal sin oppsummering av påsken, da de vanligvis ville hatt gudstjenester og samlinger som de nå måtte løse på en annen måte.

Kirken har fokus på å komme i kontakt med folk digitalt og på telefon når de ikke kan møtes på vanlig vis. Han kan fortelle at de har hatt drøftelser på hvordan de kan fortsette å treffe folk digitalt, og utelukker ikke at det for eksempel kan komme en kirke-podkast.

-Vi har gjort oss ganske mange erfaringer om ting som fungerer godt og hva vi ikke har vært gode nok på. Da tenker vi at det å finne flere varianter og det å lære litt av dere i mediene, med å ha en litt mer samtaleform, podkast-aktig ting eller hva vi skal kalle det, også kan være noe vi kan prøve for å komme i dialog med både unge og eldre på, forteller han.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no