SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltUtsira får ufrivillig stopp i koronavaksineringen

Utsira får ufrivillig stopp i koronavaksineringen

20 prosent av de 192 innbyggerne på Utsira har fått første dose av koronavaksinen. Utsira er med det den kommunen i Norge som er kommet lengst med koronavaksineringen, skriver Dagbladet.

Nå får de en midlertidig stopp, ifølge Utsiraordfører Marte Eide Klovning.

– Vi har fått beskjed om at vi ikke får leveranse neste uke. Det er nok fordi vi er for langt framme i forhold til andre kommuner. Jeg har støttet den opprinnelige strategien, fordi et smitteutbrudd her ville rammet hardere enn for eksempel i en by. Vi har en butikk, en skole, en barnehage og fire sykepleiere, poengterer ordfører Marte Eide Klovning.

Utsira har til nå fått et hetteglass med seks vaksinedoser hver uke, og vaksinerer etter Folkehelseinstituttets vaksinerekkefølge. – Vi har fortsatt ikke kommet til personer i risikogruppene, sier ordføreren.

 

– Ren flaks

Utsira er en av bare 14 kommuner i Norge som ikke har hatt et eneste smittetilfelle. Det mener Klovning skylde ren flaks.

– Vi har også arbeidsinnvandring og folk som besøker familie i utlandet. Vi øyboere er heller ikke helt isolerte, men reiser til og fra. Så det er ingen grunn til at vi ikke skal få smitte her ute.

Selv om de ikke har hatt et eneste smittetilfelle på Utsira må det lille øysamfunnet følge nasjonale restriksjoner, noe som for eksempel slår litt rart ut når det arrangeres bygdekino.

– Selv om alle skoleelevene er i samme kohort, og tilbringer hver dag sammen på skolen, kan bare 10 av dem komme på bygdekinoen. Det er fordi vi ikke har fastmonterte seter, sier Marte Eide Klovning.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no