SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltTo fra Haugalandet med i Hans Majestet Kongens Gardes 3. kompani

To fra Haugalandet med i Hans Majestet Kongens Gardes 3. kompani

Sander Østhus fra Førre og Camilla Bjerk fra Sevland startet førstegangstjenesten i Hans Majestet Kongens Gardes 3. kompani i høst.

19-åringene har begge spilt i korps i ti år. Etter sesjon ble de tildelt plass i garden. Deretteer måtte de gjennom prøvespilling før de til slutt fikk beskjed om at de hadde fått hver sin plass i  3. kompani. Der startet de førstegangstjenesten i høst.

-Det første store vi har gjort var debutkonserten, som på en måte skulle være begynnelsen på tjenesten. Resten av Forsvaret har rekruttskolen de går gjennom i en del måneder. Vi gikk rett på den «skikkelige» leiren, men vi hadde en rekrutt-periode. Debutkonserten var det siste vi gjorde før vi fikk en liten permisjon. Etterpå har vi hatt ganske mange konserter. Vi har hatt en del julekonserter og hadde også en stor konsert på Raufoss, sier Østhus.

De to ser frem til alle reisene og konsertene de skal være med på i 2019. Nå er de hjemme på juleferie og var på besøk i studio hos oss i formiddag. Hør hele intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no