SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltTar kampen mot plastjuletrær

Tar kampen mot plastjuletrær

En ny undersøkelse fra E24 sier at 350 000 nordmenn velger juletre av plast. Det er 1 av 6 av totalt 1,8 millioner husstander som har juletre her til lands. Juletreprodusent Vidar Amdal i Nedstrand frykter ikke naturtreets død av den grunn.

– Vi håpet vel at dette med juletre i plast skulle være et blaff, men det har nok tatt av mer enn vi trodde. Det kan jo være bra, for eksempel for de som sliter med allergi. Men det er også veldig mange som vil ha naturtre. Det er jo også blitt populært å være miljøbevisst og da er jo ikke plasttrær så bra, sier Amdal.

Han tar konkurransen mot plasttrærne på strak arm. Selv har Amdal bare rundt 150 juletrær for salg akkurat i år, og frykter ikke at han ikke skal få solgt dem.

– Nei de blir jeg kvitt. Jeg har jo ikke så mange i år, og selger kun lokalt nå. Jeg har jo også jobb utenom juletreproduksjonen. Ellers så ville det nok ikke blitt mye til jul, sier Amdal. Neste år regner han med at han har noen hundre flere trær å selge.

Amdal deler også flere tips for de som har naturtre og vil unngå at det drysser. Spesielt er kanskje nytt for flere som pleier å fjerne barken nederst på stammen, for eksempel for å få treet til å passe bedre ned i juletrefoten.

– Å fjerne barken nederst er ikke så lurt. Det er mellom barken og veden at vannet tas opp i treet. Fjerner du barken så er det nesten unødvendig å fylle vann i juletrefoten. Da trekker det ihvertfall veldig mye mindre vann enn hvis man har barken på nede i vannet, sier juletreprodusenten.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no