SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltStrandryddeaksjonen starter torsdag

Strandryddeaksjonen starter torsdag

Fangsten ble på over 50 tonn i fjor. På torsdag er det kickoff for ny runde med Strandryddeaksjonen Haugalandet.

-Vi var ekstremt flinke på Haugalandet i fjor. Vi fikk veldig mye søppel fra strendene våre. Stort engasjement, og vi ser at de som var med i fjor skal være med i år også. Det er veldig kjekt, sier Margret Einarsdottir i Ragn Sells og prosjektgruppen Strandryddeaksjonen Haugalandet.

Hun forteller at aksjonen har blitt lagt merke til andre steder i landet der de ønsker å gjennomføre ryddeaksjoner på samme måte.

Aksjonen er et samarbeidsprosjekt mellom kommunene Haugesund, Tysvær og Karmøy, Friluftsrådet Vest, Karmsund Havn og Ragn Sells.

Over 1000 deltok i over 80 aksjoner i fjor. Årets aksjon er fra 15. mars til 1. juni. NRK skal lage program om strandryddeaksjoner i landet, og Einarsdottir har fått bekreftet at de skal innom Haugesund på selveste Strandryddedagen 5. mai.

-Det er Hold Norge Rent som er ansvarlige for denne båtturen sammen med NRK, og de skal innom flere byer og se på strandryddemiljøene. Da får vi vise oss fra vår beste side, sier hun.

De har bedt folk om tips til steder der det trengs opprydning foran årets aksjon.

-Spesielt etter stormen for to uker siden så vi hvordan strendene ble dekket av søppel igjen. Det er så trist, og du føler deg så liten. Om du rydder og rydder blir det like gale. Men vi er bare nødt til å rydde, fordi det er påvist at det som er mest effektivt ved rydding av hav og strender er strandrydding. Det er der vi får tak i mest, sier hun.

Nå har de søkt om midler for å få dekke kostnader ved bruk av blant annet droner for å kartlegge søppel på mer utilgjengelige steder.

Hør mer om strandryddeaksjonen og kickoff-arrangementet over. 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no