Slik følges ungdommene opp i Konfliktrådet
Politiet på Karmøy har tidligere i år uttrykt bekymring for utviklingen i narkotikabruk blant ungdommer på Karmøy. Noen av ungdommene i det avdekkede miljøet havner i Konfliktrådet i Haugaland og Sunnhordland.
Leder Mona Snørteland og ungdomskoordinatorene Espen Grunnaleite og Michael Rasmussen var gjester i dag for å fortelle litt om prosessen rundt mekling og ungdomsoppfølgingen i Konfliktrådet.
Konfliktrådet har tett kontakt med politiet når det gjelder denne typen saker, forteller de.
-Når vi jobber opp mot disse sakene er det veldig viktig at politiet innhenter samtykke fra ungdom og foreldre, at de får lov til å dele informasjon med meg og den koordineringsgruppen som jeg har, som vurderer de sakene som er aktuelle for ungdomsoppfølging. Men vi kan anonymt diskutere saker og problemstillinger som finnes rundt omkring. Der har vi tett kontakt med politiet, sier Grunnaleite.
Når de får en ungdomsoppfølgingssak kalles ungdommen og verge inn til en såkalt for-samtale, der det skal innhentes informert samtykke.
-Allerede der begynner vi å jobbe med relasjon. Det å trygge foreldre og ungdom om at dette er noe vi skal gjøre sammen og at vi skal ha fokus på ungdommen sine positive valg fremover, forteller Grunnaleite.
Hør mer om hvordan prosessen med mekling og ungdomsoppfølging foregår i intervjuet over.