SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltKarmøy: Narkotikabruk blant barn og unge fra 12-13-årsalderen

Karmøy: Narkotikabruk blant barn og unge fra 12-13-årsalderen

Politiet på Karmøy har avdekket en utvikling i kjøp og salg av narkotika blant ungdommer og barn fra 12-13 år til rundt 18 år.

Yngre barn og ungdommer en tidligere avdekket tester ut en del stoffer og prøver å lage selv, og yngre ungdommer enn tidligere. En del av ungdommene som selger narkotiske stoffer til andre ungdommer har kontakter utover Haugalandets grenser.

-Bekymringsfull utvikling

Politiet på Karmøy beskriver det de har sett det siste halve året er bekymringsfullt. Utviklingen gjelder hele Karmøy. Det er ikke relatert til et spesielt område.

-Det som er en bekymringsfull utvikling er at vi ser at de har en tendens til å teste ut en del stoffer mye fortere, som ecstasy. Vi har også tatt dem med LSD-bruk, selv om det ikke er de yngste, sier Kim Skogland Pedersen, leder for forebyggende avsnitt ved Karmøy lensmannskontor.

Annen kriminalitet

De har også avdekket annen kriminalitet i forbindelse med avdekkingen av narkotikabruken blant unge på Karmøy.

-Opp imot både trusler, vold, skadeverk, og vi har også hatt en del saker rundt seksuelle overgrep i forbindelse med dette. Det er absolutt en bekymringsfull utvikling vi har hatt, sier Skogland Pedersen.

-Enormt mye skjer via sosiale medier

Totalt er det registrert 184 saker fordelt på 92 personer de siste tre månedene.  Avdekkingen til politiet har fått mye oppmerksomhet. Nå ønsker de at skolene fortsetter det arbeidet de gjør og oppfordrer foreldre til å følge med på hvor ungdommene er og hva de gjør på mobilene sine.

-Det er enormt mye som skjer via sosiale medier. Det er veldig viktig for foreldre spesielt å være litt obs på det som skjer via telefonene deres, forteller Skogland Pedersen. Han understreker at undersøkelser viser at de fleste ungdommer ikke er involvert i denne typen kriminalitet.

Mer om politiet på Karmøy sitt arbeid med å avdekke, forebygge og med å få ungdommene ut av narkotikabruk hører du over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no