SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltSkal lære kråkene å plukke søppel

Skal lære kråkene å plukke søppel

Ingeborg Margrete Johansen kom over en video som viste at det gikk an å trene kråker og skjærer til å plukke boss. Nå er 32-åringen fra Etne i gang med å utvikle en prototype av en automatisk stasjon som fuglene kan bytte ut boss og sneiper og bli belønnet med en matbit.

Johansen har estimert at det vil ta om lag to måneder fra prototypen blir satt ut i livet, til fuglene er ferdig opptrent. – De er ganske smarte dyr. Så det vil ikke ta så lang tid, hevder hun.

Men det vil kreve mye av etnebuen selv. – I starten må jeg være der hele tiden for å følge dem opp. Og stadig introdusere dem for nye stadier. Men jeg har også kamera og sensorer, sier Johansen.

Foto: Anna Näumann/Nordlys

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Thor Magnar Thorsen er redaktør i Radio 102 og programleder for morgenprogrammet «Din Morgen» på Radio 102. I tillegg er han å høre i «Tøffe tak» hver lørdag ettermiddag. Har vært ansatt i Radio 102 siden januar 2000.

thor.magnar.thorsen@radio102.no