SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt-Selvstigma er den største fienden

-Selvstigma er den største fienden

På torsdag skal Christoffer Campbell holde foredrag når Høgskolen på Vestlandet, Helse Fonna og Kirkens bymisjon Haugalandet inviterer til hivseminar.

-Jeg tror ikke stigma er så stort som man skulle forvente ute i samfunnet, men selvstigma er den største fienden og der prater jeg av egen erfaring. Jeg var den som så ned på meg selv. Den dagen jeg valgte åpenhet så møtte jeg bare interesse, nysgjerrighet, forståelse, sier han.

Campbell mener gammel og utdatert informasjon om hiv fra 80-tallet fortsatt fører til misforståelser rundt hiv. Han er selv hiv-positiv og er åpen om det i dag, men det tok ham åtte år å åpne seg opp om det. Selv beskriver han seg ikke som hiv-positiv, men at han lever med hiv. Utover medisinen han må ta påvirker ikke hiv-diagnosen hans hverdagen.

-For meg i dag er det uproblematisk. Jeg har full respekt for disse som fremdeles sliter med å fortelle det. Man behøver ikke å gå ut i media eller stå på førstesiden i aviser, men finn ett eller to trygge mennesker og begynn der og se hva som skjer, råder han.

Grunnen til at han allerede er i Haugesund er at han ønsker å være tilgjengelig for de som skulle ha behov for noen å snakke med om hiv i morgen. Han oppfordrer de som ønsker det om å ta kontakt enten med ham eller med Kirkens bymisjon Haugalandet for å snakkes på telefon eller møtes i løpet av morgendagen.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no