SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltSamler inn til barn på Haugalandet

Samler inn til barn på Haugalandet

Utfordringen for å samle inn penger til Barnekreftforeningen har gått sin seiersgang på Facebook. Fra 15. februar til 3. april ble det samlet inn 10 millioner kroner, ifølge Barneforeningens nettside. Det inspirerte Norun Skrunes til å lage en lokal vinkling på aksjonen for å samle inn penger til barn på Haugalandet som er rammet av kreft.

-Jeg synes dette er en fantastistk «challenge». Jeg er jo for at vi skal handle lokalt, at pengene blir i vårt område. Så tenkte jeg at dette må vi få til. Jeg kjenner Målfrid, og vet at de gjør en kjempe god jobb. Så jeg tok kontakt med henne og hun svarte ja med en gang, sier Skrunes.

Da hun fikk Kreftomsorg Rogaland (KOR) med på laget, satte hun i gang aksjonen forrige helg.

-Det er helt fantastisk at de har fått til dette for Barnekreftforeningen. Og det er flott å se at det kan generere et sånt engasjement til en lokal organisasjon, som Kreftomsorg Rogaland er. Der vi lever av innsamlede midler. Det at Norun tok et sånt initiativ her betyr all verden for oss, og jeg håper og at det kan bidra til at noen får lyst til å gi lokalt, sier Målfrid Haraldseid Eide, kreftsykepleier i Kreftomsorg Rogaland.

Hun forteller at ca. 150 barn får kreft hvert år i Norge. 43.000 barn lever med at en av foreldrene er syk, og 700 barn i løpet av ett år mister en av foreldrene.

-For oss i KOR er det viktig med familiearbeid. Vi prøver å skreddersy et opplegg for den enkelte familie. Det kan innebære samtaler, det kan være parsamtaler, samtaler med barn, familiesamtaler. Vi går også ut i klassebesøk når en av ungene har syk forelder, er syk selv eller har søsken som er syke. Vi er også i barnehager  med veiledning, sier Haraldseid Eide. KOR har møteplasser både for barn som  har kreft selv og er pårørende.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no