SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltRyddeaksjon for å samle inn penger til ungdom i Nepal

Ryddeaksjon for å samle inn penger til ungdom i Nepal

Vanligvis arrangerer Haugesund Toppidrettsgymnas sponsorløp til inntekt for Strømmestiftelsens prosjekt «Sjef i eget liv». På grunn av koronakrisen blir det vanskelig å få til i år. Derfor har elevene heller en ryddeaksjon neste uke.

 

Foto: Privat

Julie Vaaga (18) og Solveig Fjellheim (17) går begge i VG2 og var blant HTG-elevene som reiste til Nepal i februar og fikk se hvordan prosjektet «Sjef i eget liv» fungerte.

-Gruppene som jobber i Nepal samler janter fra 13-19 år til å få ett-årig livsmestringskurs. De lærer om sine rettigheter og andre ting som lese- og skriveopplæring, at de har lov til å drømme og hvordan de skal jobbe mot å oppnå sine drømmer, og andre ting som hygiene, sier Fjellheim.

-Og dette hjelper jo ikke bare de jentene som blir med på dette, men det lager også ringvirkninger i samfunnet og familien. Når det er en gjeng med jenter i en landsby som er med på dette som kalles «samvad», kan det hjelpe en hel landsby til å utvikle seg, sier Vaaga.

Sjef i eget liv er et livsmestringsprogram for ungdom i utviklingsland som ofte har gått glipp av skolegang på grunn av fattigdom, ifølge Strømmestiftelsens nettside. Skolen har samarbeidet med Strømmestiftelsen siden 2015.

Elevene samler inn penger på ryddeaksjonen ved å skaffe sponsorer. Det hører du mer om i intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no