SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltOvergrepssaken i Tysvær: -Fryktelig skadelig å bære på hemmelighetene

Overgrepssaken i Tysvær: -Fryktelig skadelig å bære på hemmelighetene

-Jeg kan si med hånden på hjertet at det vil hjelpe å snakke med noen om det, selv om det gjør aldri så vondt. Det en ikke skal gjøre er å gå rundt og bære på disse hemmelighetene, fordi det er fryktelig skadelig, sier daglig leder i utsattmann.no, Jarle Holseter.

Han møtte ordfører Sigmund Lier, administrasjonen og deler av helsepersonalet i Tysvær kommune i forrige uke sammen med SMISO, Senter mot incest og seksuelle overgrep. Det var Tysvær bygdablad som først omtalte møtet.

Foto: Privat/NRK Sørlandet

-Det var vel første gang en ordfører har ringt til oss for å be om hjelp. Så det var veldig fint, sier Holseter som roser Tysvær kommune for å sette dette i fokus.

Holseter møtte også to av ofrene i saken da han var i Tysvær, og luftet tanken om å starte en samtalegruppe.

-Å møte andre som er involvert i denne saken kan være god terapi. I hvert fall for meg så har det vært det. Den beste terapien for meg som utsatt mann var møtet med andre utsatte menn. Vi sliter jo med en del av den samme problematikken. Og ikke minst det å få forståelsen for at du ikke er alene om disse hemmelighetene. Det er kanskje første steg på veien, sier Holseter.

Selv ble han utsatt for overgrep i flere år fra 7-8 års alderen. Han bar på hemmeligheten til han var 37 år. Da skulle han bli far. Han oppsøkte et støttesenter i  Kristiansand.  -Og det var tøft, men jeg har aldri angret. For meg var det banebrytende å gå der, sier han.

Fakta

Utsattmann er et nettverk for menn i hele landet som har vært utsatt for overgrep i oppveksten. Det er et rådgivende organ som kan hjelpe til med å komme i kontakt med nærmeste hjelpeapparat .

SMISO Rogaland (Senter mot incest og seksuelle overgrep) er et tilbud for mennesker som har vært utsatt for incest og seksuelle overgrep og deres pårørende. Avdeling Haugesund er på Havnaberg Seniorsenter og Frisklivssentral, der de har åpent den første fredagen hver måned.

Det var i årene 1970-1999 læreren som da jobbet i Tysvær begikk seksuelle overgrep. Kommunen har i etterkant betalt ut erstatning til cirka 20 ofre.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no