SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltNå er det våpenamnesti på Haugalandet

Nå er det våpenamnesti på Haugalandet

Fra 1. mars, og til og med 31. mai, gjelder våpenamnestiet. Da kan en kan levere inn ulovlige skytevåpen uten å risikere straff for ulovlig våpenbesittelse. Politiet vet at de finnes rundt omkring på Haugalandet.

– Særlig ved overtakelse av våpen etter dødsfall kan det være formelle ting som ikke er i orden. Vi får også med jevne mellomrom levert inn våpen helt tilbake fra krigens dager. Hovedregelen er at enhver som er i besittelse av et skytevåpen, skal ha papirene i orden. Vi håper alle nå benytter anledningen til å få orden i sysakene. Enten ved å få våpen og ammunisjon destruert på en sikker måte, eller få papirene i orden og våpenbesittelsen over i lovlige former, sier politistasjonssjef Edgar Mannes i Haugesund.

Ved forrige amnestiperiode, som var i 2008, fikk politiet i gamle Haugaland og Sunnhordland politidistrikt inn 123 skytevåpen. I tillegg ble 167 hagler etterregistrert.

Skal en levere inn et ulovlig skytevåpen til Politiet i amnestiperioden, skal en ta sine forholdsregler. Det er ikke bare å traske avgårde med et gevær under armen i Haraldsgata.

– Ta alle nødvendige forholdsregler, som å tømme våpenet for ammunisjon og knekk hagla dersom den kan knekkes. Og for all del: Pakk våpenet inn slik at det ikke oppstår misforståelser i det offentlige rom, sier Mannes.

Blir en tatt med ulovlige våpen etter amnestiperioden går ut 31. mai, risikerer en straff på inntil to års fengsel. Ved grove tilfeller inntil 4 år.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no